Ahad, 3 Ogos 2014

PETUA UNTUK BAKAL IBU


Assalamualaikum
sedikit perkongsian untuk bakal ibu

Setiap pasangan berkahwin pasti mengimpikan cahaya mata sebagai pengikat kasih mereka. Tentunya berita kehamilan paling ditunggu selepas diijabkabulkan, namun kehamilan buat pertama kali pasti memberi pengalaman baru kepada setiap wanita.

Perasaan berdebar, takut dan gembira pasti menyelubungi setiap pasangan. Banyak petua dan pantang larang perlu diikuti sewaktu berbadan dua bagi mengelak perkara tidak diingini berlaku.

Pengalaman hamil pasti memberi pengalaman manis sebelum bergelar ibu. Gejala seperti morning sickness, loya, pening antara simptom biasa dialami setiap bakal ibu.


Berikut beberapa tips yang boleh dikongsi untuk bakal ibu.


Perkara perlu dielakkan sewaktu hamil:

* Penjagaan kuku tangan kaki - Anda sering mendapatkan rawatan kuku di salun sebelum ini. Jika boleh, elak melakukannya ketika hamil, terutama pada tiga bulan pertama usia kandungan anda.

Ini kerana produk kecantikan yang digunakan mengandungi bahan kimia. Lebih baik anda mengambil langkah berjaga-jaga menghindarinya.

* Jalani rawatan muka - Jika sekadar mencuci biasa menggunakan produk bebas daripada bahan kimia, tidak mengapa. Namun, pastikan produk digunakan bersih dan tidak mengandungi bahan berbahaya.

* Mewarna rambut - Seboleh-bolehnya elakkan, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana dikhuatiri bahan kimia dalam pewarna meresap ke dalam kulit dan menimbulkan risiko jangkitan terhadap kandungan.

* Kasut bertumit - Tak perlu bergaya dengan kasut bertumit ketika hamil kerana semakin bertambah usia kehamilan, semakin bertambah berat badan yang mempengaruhi graviti tubuh dan mudah membuat ibu hamil hilang keseimbangan serta terjatuh.

* Ubat nyamuk - Elak apa saja jenis ubat nyamuk tidak kira jenis semburan, yang dibakar atau sapuan sekalipun. Ubat nyamuk mengandungi bahan kimia berbahaya dan boleh menjejaskan kandungan anda.

* Derma darah - Ibu hamil tidak digalakkan menderma darah disebabkan mudah mengalami anemia (kekurangan darah) sedangkan anda perlukan banyak darah untuk kehamilan.

* Bawa barang - Elak membawa barang berat, apatah lagi setelah kehamilan memasuki trimester terakhir.

* Durian - Elak memakan durian, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana ia boleh merangsang kontraksi yang akhirnya menyebabkan keguguran.

* Kapal terbang - Elak menaiki kapal terbang pada trimester terakhir kehamilan, apatah lagi jika anda tergolong dalam kehamilan berisiko atau menghadapi masalah kesihatan. Tekanan di udara boleh menambah risiko terhadap kehamilan.

* Gincu bibir - Jika anda suka memakai gincu ketika hamil, elakkan tabiat suka menjilat bibir. Bahan pengawet dan pewarna di dalam gincu jika tertelan boleh membahayakan janin.

* Krim pemutih - Lupakan krim pemutih ketika ini. Kandungannya boleh menjejaskan kesihatan anda dan janin.

* Ubat jerawat - Wajah anda dipenuhi jerawat setelah mula hamil? Ia perkara biasa kerana faktor perubahan hormon untuk proses kehamilan. Lupakan seketika penggunaan ubat jerawat kerana ia mungkin membahayakan pertumbuhan janin anda. Cara lebih selamat, kerap mencuci muka untuk mengurangkan penghasilan minyak yang menyebabkan jerawat. Atasi jerawat setelah melahirkan nanti.


Nutrisi penting sewaktu hamil

* Protin - Pastikan tiga makanan utama diambil mengandungi protin tinggi seperti kekacang, daging, telur keju yang berfungsi membina tisu dan otot bayi

* Kalsium - Banyakkan pengambilan susu, ikan dalam tin, kacang soya, tauhu dan produk tenusu yang penting untuk menguatkan tulang dan gigi bayi

* Zat besi - Banyakkan pengambilan daging merah bagi melancarkan perjalanan darah bayi dan ibu di samping vitamin C. Misalnya tiram, buah kering, kacang soya, bijirin, roti gandum dan kekacang

* Asid folik - Ia sangat penting dalam kehamilan. Ia membantu mengatur pembentukan sel saraf 'embryonic' dan 'fetal' yang penting untuk tumbesaran normal. Banyakkan pengambilan makanan mengandungi asid folik seperti barli, daging lembu, beras perang, keju, ayam, buah kurma, sayuran berdaun hijau, daging kambing, hati, susu, cendawan, oren, ikan salmon, tuna, gandum dan bijirin

* Serat - Banyakkan mengambil makanan serat tinggi kerana ia berperanan menghalang penyerapan zat gizi lain seperti lemak, karbohidrat dan protein. Makanan seperti buah-buahan, roti gandum, bijirin dan bertih jagung

* Air - Amalkan meminum air putih lapan hingga 12 gelas sehari. Tubuh ibu mengandung juga memerlukan cecair seperti susu, jus dan sup


Makanan tambahan sewaktu hamil

Pengambilan makanan tambahan dengan dos berlebihan boleh membahayakan ibu kerana ia larut dalam lemak. Paling penting adalah kalsium, asid folik dan zat besi.

Makanan yang harus dielak sewaktu hamil

Makanan mentah dan separuh masak, misalnya kafein, sushi, telur separuh masak, steak, makanan ringan, alkohol dan nikotin kerana mengakibatkan gejala tidak elok. Gula juga tidak digalakkan kerana boleh menyebabkan komplikasi seperti kencing manis ketika mengandung. Ia juga boleh menyebabkan bayi besar.


ok,setakat ini saje perkongsian untuk hari ini ye.kita sambung lain kali pulak ye..opssss lagi 1,cubalah vitamin ini.set hamil dr shaklee.Insha Allah sangat berkesan dlm memberi tenaga kepada ibu hamil,juga memberi banyak nutrien2 penting kepada bayi anda!....berminat? hubungi je 019.9248 911 (ain ismail)



terima kasih sudi baca,semoga bermanfaat...

PENGEDAR SHAKLEE BANDAR JENGKA,PAHANG

Assalamualaikum

khas untuk orang2 sekitar bandar jengka,pahang
dari jengka 1 sampailah ke jengka 25
dari maran,kuala krau,temerloh,dan mana2 lah sekitar bandar jengka,
jom cod vitamin shaklee di bandar jengka,pahang
hubungi je kak ain ye di 019-9248 911
semua vitamin shaklee READY STOCK!!!
siap cod boleh gi makan2 kat sweet apple cafe
wallah!!

yang jauh jgn risau
kak ain boleh poskan
pengeposan setiap hari sebab pejabat pos dekat sgt dengan rumah kak ain
drive 2 minit je dah sampai...
hehehehhe

lagi 1 berita gembira ,minggu lepas shaklee launching new application
kamu kamu kamu semua boleh beli sendiri je secara online
ala2 shoping kat zalora tuuuuuuu
guna kredit card/debit card
click2 je kat link bawah ni
terus sampai order ke hq website
esoknye terus barang sampai ke depan rumah anda!!!!
SYOK KANNNNNNN (amboi! hurup besar sonok sgt tu!!!)
hehehhehehhe

pembelian secara online yg terbaru dari SHAKLEE
jom jadi yg pertama gunakannya.....
lepas order,barang akan diposkan terus ke rumah anda!!
senang sgt,semudah ABC...

# SET KECANTIKAN SHAKLEE-->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=fdf1bc5669e8ff5ba45d02fded729feb

# SET KURUS BAJET SHAKLEE -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=498f2c21688f6451d9f5fd09d53edda7

# SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=c0db17c6772e2a26cb133ad3ba389cce

# SET SENDI TULANG -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=3487596cf54cb393afddaa965714ab1f

# SET ANAK GENIUS SHAKLEE -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=b04c387c8384ca083a71b8da516f65f6

# BERHENTI MEROKOK -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=8b8388180314a337c9aa3c5aa8e2f37a

# SET KESUBURAN SUAMI ISTERI -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=1e8c391abfde9abea82d75a2d60278d4

# SET KEKAL AKTIF KETIKA BERPUASA -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=bdc4626aa1d1df8e14d80d345b2a442d

# SET SENGGUGUT SHAKLEE -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=dead35fa1512ad67301d09326177c42f

# SET MIGRAIN SHAKLEE -->https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=198dd5fb9c43b2d29a548f8c77e85cf9

untuk set2 lain tunggu ya....
insha allah akan kak ain akan update dari masa ke semasa....

konsultansi PERCUMA tentang cara2 pemakanan vitamin
boleh hubungi 019.9248 911
Ain Ismail
agen shaklee anda yg sedia membantu bila2 masa!

*COD BANDAR JENGKA,PAHANG (anytime!)
*POS SELURUH MALAYSIA BY POSLAJU (payment sebelum jam 12 tengahari,pos hari yg sama)


Terima kasih sudi baca,semoga bermanfaat..

Khamis, 3 Julai 2014

Shaklee di Bandar Jengka,Pahang

Assalamualaikum wbt..
hari ke 5 berpuasa, semoga kita semua sentiasa di bawah rahmatNYA, amen...

KEPADA ORANG2 SEKITAR BANDAR JENGKA,PAHANG, kalau nak COD Vitamin Shaklee boleh call/sms/wassap saya di no. 019-9248 911 (AIN ISMAIL).

Kalau nak cod shaklee senang sgt..datang je ke kedai tudung kami di alamat :

KROMA WARNA ENTERPRISE
A6 ARKED MARA JENGKA
LOROG ZAMRUD 1
26400 BANDAR JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
(BANGUNAN SEBELAH BANK RAKYAT JENGKA)

#SET PERSEDIAN PUASA,KEKAL AKTIF DI BULAN RAMADHAN
#SET DARAH TINGGI/KENCING MANIS/JANTUNG
#SET SENDI TULANG/BUASIR/MIGRAIN/SENGGUGUT
#SET KURUS/TAMBAH BERAT BADAN/ANEMIA
#SET ANAK2 GENIUS/
#SET KESIHATAN OPTIMUM
#SET TEKANAN DARAH RENDAH
#SET KESUBURAN/INGIN HAMIL
#SET BERSALIN/BERPANTANG/MENYUSU ANAK

DAN PELBAGAI LAGI SET MENGIKUT KEPERLUAN DAN BUDGET ANDA!!!

semua produk shaklee ready stock!! nak murah lagi, DISKAUN 20% senang jerrrrr
jomlah daftar ahli shaklee,murah sgt2...RM65 SEUMUR HIDUP
LEPAS TU TIAP KALI BELI DAPAT LESS 20% TIAP PRODUK
SYOKKKKKKK KAN!!!!!

OK,APA LAGI TUNGGU
CALL/MSG/WASAP SEKARANG JUGA 019-9248 911 (AIN ISMAIL)
TQ :)


Rabu, 2 Julai 2014

PHYTOCOL-ST SHAKLEE; SILA ABAIKAN CERITA INI JIKA ANDA TIADA JANTUNG

NAH,KU PASTE DR FB JE..HAHA
JEMPUT BACE YE SEMUA......


kisah benar dari saya sendiri,Puan Ain Ismail, 31 tahun dr bandar jengka,pahang.019.9248 911

di usia 29 tahun,muda lagi kan...cewah!!! saya dignosed Supra VentrikularTakikardia (SVT) masalah jantung yg berdegup laju 240 per minit,dgn bacaan kolesterol 8! banyak kan! sape tak sedih,tgk anak-anak kecik2 lagi.mase tu ilyas baru 7 tahun,haris 4 tahun...

dari dignosed SVT june 2012 sampaila tunggu appoinment pakar yg ditulis di buku saya bulan nov 2012... empat kali sy attack,jantung memang berdegup teramat laju taknak berenti...4 kali gi kecemasan,lepak atas katil hospital 2 minggu baru boleh balik rumah.selang seminggu kena lagi..penat sgt2.penat!! attack ke 4 ubat dah tak berkesan,dah imun katenyeeee.masuk ubat yg paling tinggi dose,doc siap buat preparation mcm2 barang kat tepi katilku.takut sy stroke dan koma, misi ajar mengucap...menitik air mata ingat kat anak2..mujurlah takde ape,ubat dose tinggi tu mmg berkesan utk saya.untuk jantung saya.haha.dose rendah2 dah tak main!

dah tak tahan,sy mintak refer IJN.masa tu belum lagi bulan november tarikh yg sepatutnye saya di refer ke pakar ijn...20/9 pergi ijn, 27/9 dapat tarikh buat ablation..mahal tau tak? dlm 19k macam tu.mintak2 kurang skit,ejas2 dgn kementerian kesihatan.TQ kementerian kesihatan! saya pun bagi kata putus,setuju buat ablation.suami takut nak sign surat coz takut jd ape2 kan, ha....sy sendiri sign surat setuju.hehehehe.kelako bile ingat.tengah usung gi bilik bedah,ku ditanye ni sign sape puan? dgn konfiden ku jawap,sign saya...kah3.semangat nak sihat balik,nak tgk anak2 membesar...semua kesakitan sanggup ku lalui..chewah!

26/9/2012 daftar masuk ijn.esoknye 27/9/2012 tarikh hari lahir anak sulung saya ilyas..saya di sorong ke dewan bedah jam 5 ptg..seram! lebih seram lagi dr beranak...doctor lumurkan kaki dgn air biru,bagi kebas2 skit kaki,tak rase ape dah dan tebuk ke dua2 urat peha..masukkan 4 wayar cucuk sampai ke jantung kanan dan kiri..sakit tau! kutanye kenapa tak bius,katenye nak suruh aku respond mana yg rosak dan terlebih elektrik tu.nak tembak laser...dan last sekali doc buat 2 benteng supaya elektrik yg terlebih tak dapat masuk dah...haha,lawak plak benteng2 bagai kan...2 jam bertarung dalam bilik bedah,keluar jam 7malam ku tak dibenarkan bergerak sampai esoknye..jam 9 pagi doktor dtg ajar ku berjalan....dan sebulanlah ku melepak kat rumah..tak dibenarkan drive.alhamdulillah,terapi ablation berjalan dgn lancar,dgn izinNYA...amen...

balik dr ijn terfikir2 ubat ape nak makan ni.kolesterol 8..buat keje berat2 sikit jantung mesti pedih..ubat2 yg ku makan semua tak berkesan..ade 2 kali jantung terlampau pedih sgt,gi kecemasan terus cucuk morfin..tapi dose yg dibenarkan la..hehe..rase die? seluruh badanku panas.menjalar dr hujung kaki sampai ke kepala..ku tanye doc,nanti saye tak ketagih ke? depe semua bantai gelak.kah3,sabo jelah layan aku nih.customer tetap diorang,warga2 emergency hospital bandar jengka dan temerloh,tq banyak2 naaaaaa...

disember 2013, terfikir nak try SHAKLEE..amek vitamin c dan COQ10.dah start terfikir nak jaga jantung betul2.nak buang kolesterol yg banyak nih! alhamdulillah mac 2014 check up pakar kat hoshas kolesterol ku dah 4... normal 5.2 ke bawah ye kawan2..alhamdulillah,berjaya turunkan dgn izin Allah,dgn coq10 shaklee...

sekarang Shaklee lounching produk baru 8/6/2014..PHYTOCOL-ST. khas utk sekat kolesterol masuk dalam salur darah.bulan ramadhan ni,lagi2 nak raya mestilah menu wajibku kuih muih,rendang,lontong,ayam golek.tapi dah tak risau....sebelum makan ku telan phytocol-st 2 biji.haaaaa,selesai masalah...

khas utk semua kawan2 ku,jaga2 kolesterol anda ye kawan2.sayangi kesihatan anda sebelum terlambat...PHYTOCOL-ST, KHAS UNTUK YANG ADA JANTUNG... ANDA ADA? JOM BELI SEBOTOL UTK ANDA,SEBOTOL UNTUK SUAMI/ISTERI ANDA,SEBOTOL UTK MAK AYAH ANDA...JOM AMALKAN MULAI SEKARANG!!!

dr amalkan shaklee,sampai sekarang june 2014,pecah rekod dah takde gi sepital dah..terima kasih Ya Allah,terima kasih SHAKLEE....TERIMA KASIH SEMUA..

p/s: best dok IJN, main order2 makan mcm restoren plak.heaven 3 hari dok sane.hari last siap order nasi biryani lagi.hahahaha

NAK BELI PRODUK SHAKLEE
HA,CALL JE NO NI 019.9248 911

#sempat lagi niaga tuuuuuu
















Selasa, 1 Julai 2014

VIVIX SHAKLEE TONIK AJAIB

Alhamdulillah diberi kesempatan utk updated blog hari ni..3 ramadhan..

ok, ni nak cerita sikit..promotion bulan July 2014 ini adalah VIVIX tonik ajaib dengan  1001 kebaikan...syokkkk sgt kan...

Vivix Shaklee adalah antara suplement tambahan terbaik dari Shaklee. Vivix menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan dan juga untuk awet muda...sape tak nak cantek kan!








Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan juga memperbaiki DNA..
   

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas ) yang menyebabkan proses penuaan menjadi terlalu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses penuaan tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi,
bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal..



Memperbaiki tenaga sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga seharian.. Ini akan menurunkan fungsi sel.
Vivix membantu menguatkan sel tubuh di dalam badan kita.


Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun mesti makin pudar kan...
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.Insha Allah...


VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.



Antara Khasiat VIVIX adalah:
Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan. Sangat sesuai untuk mereka yang sukar untuk menelan pil.


Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.




 Jom kita tengok testimoni2 dari mereka yang telah mengamalkan VIVIX..










==========================================

Untuk maklumat lanjut/konsultasi/order :
"I am your Shaklee Independent Distributor!!"
PM ke https://www.facebook.com/sakura.scarf.3
✆ Call/ SMS/WhatsApp : 019-9248911 ( Ain Ismail)
➲ COD : Bandar Jengka,pahang. pengeposan seluruh malaysia

Jemput like www.facebook.com/vitaminain

Terima kasih

Sabtu, 28 Jun 2014

COD SHAKLEE DI SEKITAR BANDAR PUSAT JENGKA,PAHANG

Assalamualaikum wbt..

HOT DEMAND!! SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN ESOK, SET YANG PALING
LARIS.... SET PERSEDIAAN PUASA DEWASA/KANAK2 DAN SET GASTRIK SHAKLEE..
KEPADA ORANG2 SEKITAR BANDAR JENGKA,PAHANG, kalau nak COD Vitamin Shaklee boleh call/sms/wassap saya di no. 019-9248 911 (AIN ISMAIL)

Kalau nak cod shaklee senang sgt..datang je ke kedai tudung kami di alamat :

KROMA WARNA ENTERPRISE
A6 ARKED MARA JENGKA
LOROG ZAMRUD 1
26400 BANDAR JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
(BANGUNAN SEBELAH BANK RAKYAT JENGKA)

#SET PERSEDIAN PUASA,KEKAL AKTIF DI BULAN RAMADHAN
#SET DARAH TINGGI/KENCING MANIS/JANTUNG
#SET SENDI TULANG/BUASIR/MIGRAIN/SENGGUGUT
#SET KURUS/TAMBAH BERAT BADAN/ANEMIA
#SET ANAK2 GENIUS/
#SET KESIHATAN OPTIMUM
#SET TEKANAN DARAH RENDAH
#SET KESUBURAN/INGIN HAMIL
#SET BERSALIN/BERPANTANG/MENYUSU ANAK

DAN PELBAGAI LAGI SET MENGIKUT KEPERLUAN DAN BUDGET ANDA!!!

semua produk shaklee ready stock!! nak murah lagi, DISKAUN 20% senang jerrrrr
jomlah daftar ahli shaklee,murah sgt2...RM65 SEUMUR HIDUP
LEPAS TU TIAP KALI BELI DAPAT LESS 20% TIAP PRODUK
SYOKKKKKKK KAN!!!!!

OK,APA LAGI TUNGGU
CALL/MSG/WASAP SEKARANG JUGA 019-9248 911 (AIN ISMAIL)
TQ :)



Jumaat, 27 Jun 2014

COD SHAKLEE SEKITAR BANDAR JENGKA,PAHANG.. READY STOCK!!


Assalamualaikum wbt..

KEPADA ORANG2 SEKITAR BANDAR JENGKA,PAHANG, kalau nak COD Vitamin Shaklee boleh call/sms/wassap saya di no. 019-9248 911 (AIN ISMAIL)

Kalau nak cod shaklee senang sgt..datang je ke kedai tudung kami di alamat :

KROMA WARNA ENTERPRISE
A6 ARKED MARA JENGKA
LOROG ZAMRUD 1
26400 BANDAR JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
(BANGUNAN SEBELAH BANK RAKYAT JENGKA)

#SET PERSEDIAN PUASA,KEKAL AKTIF DI BULAN RAMADHAN
#SET DARAH TINGGI/KENCING MANIS/JANTUNG
#SET SENDI TULANG/BUASIR/MIGRAIN/SENGGUGUT
#SET KURUS/TAMBAH BERAT BADAN/ANEMIA
#SET ANAK2 GENIUS/
#SET KESIHATAN OPTIMUM
#SET TEKANAN DARAH RENDAH
#SET KESUBURAN/INGIN HAMIL
#SET BERSALIN/BERPANTANG/MENYUSU ANAK

DAN PELBAGAI LAGI SET MENGIKUT KEPERLUAN DAN BUDGET ANDA!!!

semua produk shaklee ready stock!! nak murah lagi, DISKAUN 20% senang jerrrrr
jomlah daftar ahli shaklee,murah sgt2...RM65 SEUMUR HIDUP
LEPAS TU TIAP KALI BELI DAPAT LESS 20% TIAP PRODUK
SYOKKKKKKK KAN!!!!!

OK,APA LAGI TUNGGU
CALL/MSG/WASAP SEKARANG JUGA 019-9248 911 (AIN ISMAIL)
TQ :)





Isnin, 16 Jun 2014

PERSEDIAAN UTK KEKAL CERGAS DI BULAN PUASA

[ PERSEDIAAN RAMADHAN YANG BAKAL TIBA ]

Mahukah anda kekal cergas ketika berpuasa nanti? Mahukah anda jika anak-anak anda kekal cergas dan aktif di bulan ramadhan nanti walaupun penuh aktiviti harian di sekolah? Nak bantu mak ayah di kampung kekal aktif lakukan ibadat? Jom cuba set kekal cergas ketika berpuasa ini. SAVE ENERGY!!

Shaklee boleh bantu dengan SET MIGHTY 3 GEMS.

Kenapa saya mensyorkan anda berpuasa dengan Shaklee Mighty 3 Gems?

Apa fungsi minuman-minuman berkhasiat ini?

~~Energizing SoyProtein - sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama.(sesuai utk org dewasa)

~~Meal Shakes - sumber multivitamin yang terbaik. Bila kita berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. (sesuai utk anak2 anda dari umur setahun keatas)

~~Performance Drinks - minuman seperti isotonik tetapi tanpa gas. Ianya bagus dalam mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. Ia akan seimbangkan proses kehilangan air dalam badan, dan justeru badan kekal rasa segar. Dengan itu, anda tidak akan rasa mudah dahaga. Digalakkan juga diambil masa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.( sesuai utk orang dewasa)

Set Mighty 3 Gems ini amat sesuai untuk yang berpuasa dan :-

-->Ibu mengandung
-->Ibu yang menyusukan anak
-->Orang yang bekerja berat (menggunakan tenaga badan) 
-->Warga tua
-->Kanak-kanak (terutama yang baru mula berpuasa)
-->Remaja/Pelajar

-----------------------------

INFO LANJUT:
pm/msg/wassap 019.9248 911 (Ain Ismail)
sid 1093468
cod bandar jengka,pahang
pos seluruh malaysia by pos laju
jemput like 
www.facebook.com/vitaminain

Terima kasih





Selasa, 10 Jun 2014

ESP YANG BANYAK KHASIAT


ESP adalah ringkasan kepada Energizing Soy Protein. Nak tahu apa khasiat energizing soy protein ni? Apa yang buat saya dan anda memang CONFIRM RISAU KALAU TAK MAKAN ESP??
Jom baca points kat bawah ni ya!
KENAPA ESP NI BEST SANGAT!??
*Protein adalah keperluan utama untuk tubuh badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.
*Merupakan sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasakan tumbuh- tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif dgn aktiviti seharian, di samping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna.
*ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah kita.
*Paling penting ESP tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
==================================
Untuk maklumat lanjut/konsultasi/order :
"I am your Shaklee Independent Distributor!!"
PM ke https://www.facebook.com/sakura.scarf.3
✆ Call/ SMS/WhatsApp : 019-9248911 ( Ain Ismail)
➲ COD : Bandar Jengka,pahang. pengeposan seluruh malaysia
Terima kasih sudi baca



Isnin, 2 Jun 2014

SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

Assalamualaikum semua
dah masuk bulan june kan..
cepat sgt masa berlalu...
hehehe
ok,jom citeeeeee

promo shaklee bulan ni jatuh kepadaaaaa...
Taraaaaaaaaa
VITAMIN E COMPLEX
BUY 6 FREE 1

IF BELI DAPAT FREE KEAHLIAN
DAN LAYAK DAPAT BONUS SHAKLEE BULAN JULAI NANTI...
VITAMIN E PUN BYK SGT KELEBIHANNYA
TAPI NANTI2 KITE CITE YE
MALAM NI NAK CITE PASAL SET KECANTIKAN SHAKLEE DULU...

Jom ucapkan SELAMAT TINGGAL kepada JERAWAT, PARUT JERAWAT, JERAGAT, KULIT KERING ,KULIT KUSAM !!

Hanya dalam masa 14 hari anda akan miliki kulit wajah yg SEGAR BERSERI..SET INI HARUS DIMILIKI OLEH SEMUA WANITA2 DILUAR SANA !!

SET KECANTIKAN SHAKLEE
PRODUK HOT DEMAND !!
RUGI JIKA ANDA TAK MILIKINYA...

VITAMIN C
~membentuk kolagen
~mencantikkan kulit
~membentuk kulit wajah yg anjal dan kelihatan muda berseri-seri.

B-COMPLEX
~pembuatan sel2 darah
~mencegah kelesuan
~melegakan stress
~menaikkan seri muka
~memperbaiki mood agar sentiasa happy dan ceria

VITAMIN E COMPLEX
~anti penuaan
~anti oksidan yang hebat
~memperbaiki parut

************************************

Untuk maklumat lanjut/konsultasi/order :
"I am your Shaklee Independent Distributor!!"
PM ke https://www.facebook.com/sakura.scarf.3
✆ Call/ SMS/WhatsApp : 019-9248911 ( Ain Ismail)
➲ COD : Bandar Jengka,pahang. pengeposan seluruh malaysia

Jemput like www.facebook.com/vitaminain

Terima kasih sudi baca



Ahad, 25 Mei 2014

SET TEKANAN DARAH RENDAH SHAKLEE

Assalamualaikum
sape pesakit darah rendah?
HB low dan selalu pitam
jom bace info di bawah.....

[ SET TEKANAN DARAH RENDAH SHAKLEE ]
#Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan di mana tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi.

#Darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.
#Berikut adalah tanda-tanda tekanan darah rendah
-Cepat lelah Pening kepala ketika posisi badan berubah
-Sukar untuk berkonsentrasi
-Mata berkunang-kunang
-Mual Kulit berasa dingin, pucat dan lembap
-Pernafasan cepat dan pendek
- Defresi Cepat haus
-Sentiasa letih Pening kepala atau pitam Apabila melakukan aktiviti fizikal
-mudah mendapat sesak nafas
-Warna kulit bertukar menjadi pucat
-Penurunan berat badan
-Kadar denyutan jantung yang cepat
-Lemah daya ingatan

Antara punca masalah HB low Kekurangan :
#volum darah ~ cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal

#Dehidrasi ~ Dehidrasi mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit

#Masalah jantung ~ Denyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah Kekurangan faktor penting seperti zat besi, vitamin B12, folat dan ‘erythropoitein’ Kekurangan hormon : Paras hormon tiriod yang rendah Gangguan pembentukan sel darah merah seperti talasemia
Bagi anda yang menghadapi masalah tekanan darah rendah, anda perlu melakukan perkara-perkara berikut:
-Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
-Jangan berdiri terlalu lama Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
-Diet rendah karbohidrat
-Banyakkan minum air putih
-Hindarkan diri dari pengambilan alkohol
-Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam
-Melakukan aktiviti senaman secara teratur

 Risiko anemia di kalangan ibu hamil
1. Peratusan tinggi untuk melahirkan anak pramatang
 2. Pertumbuhan janin yang terencat semasa di dalam kandungan

VITAMIN YG SESUAI UTK PESAKIT DARAH RENDAH
#VITALEA IRON FORMULA – Mengandungi zat besi yg membantu pembentukkan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yg sihat.Zat besi menjadi sebahagian drpd stuktur hemoglobin yg membawa oksigen ke tisu dan sel badan.
#VITAMIN C – Membantu penyerapan vitamin b12 dan zat besi.Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan
#B-COMPLEX – Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin.Shaklee B-COMPLKEX adalah lengkap dgn 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 dan folat.
-----------------------------

INFO LANJUT:
pm/msg/wassap 019.9248 911 (Ain Ismail)
cod bandar jengka,pahang
pos seluruh malaysia by pos laju
jemput like www.facebook.com/vitaminain

Terima kasih sudi baca.. J

Sabtu, 24 Mei 2014

SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

Assalamualaikum
ok,hari ni nak cerita pasal set tambah berat badan shaklee
ini utk dewasa je tau
if untuk kanak2 boleh ambil set kanak2
set kanak2 ade meal shakes,chewable vitamin c dan omega guard
ade entry kat bawah2 ni
nanti ade masa boleh cek ya..

ok,lets cekidautttttt

Adakah anda mengalami masalah kurang berat badan?
Tersangat kurus?
BMI kurang?

Set tambah berat badan shaklee ada penyelesaiannya.
Disamping menambahkan selera makan,set ini dapat menggantikan dan menambahkan zat2 yang kurang dalam tubuh badan anda.
Ini adalah kerana individu yg mengalami masalah berat badan kurang juga akan mengalami masalah kurang nutrisi dalam badan.

SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE
#VITA-LEA IRON FORMULA
#B-COMPLEX
#MEAL SHAKES

VITA-LEA iron formula
-membantu dalam mengekalkan kesihatan yg baik
-mengandungi beta karotena yg membantu dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan pembinaan tisu badan
-mengandungi kalsium,fosforus denga vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
-Biotin dan asid pantotenik membantu utk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.
-Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

B-COMPLEX
-penting utk keseluruhan fungsi tubuh yg baik samada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA dan menguruskan tekanan.
-membina metabolisme
-meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan.

MEAL SHAKES
-makanan segera yg rendah lemak dan rendah glisemik
-menyediakan vitamin dan mineral penting nutrien asas yg diperlukan utk terus kuat dan sihat
-Sumber terbaik serat dan protein
-sumber pekat kalsium

anda berminat?
pm kami sekarang
msg/wasap 019.9248 911 (Ain)
cod bandar jengka,pahang
pos seluruh malaysia by poslaju
jemput like www.facebook.com/vitaminain

terima kasih sudi baca 


Jumaat, 23 Mei 2014

SET KESIHATAN KANAK-KANAK SHAKLEE

Assalamualaikum
hari ni jom kita bersembang pasal set shaklee kanak2
meh bace jom....

Anak anda kurang berat badan?
kurang selera makan?
Ada asthma? Sembelit?
Kurang fokus dlm pelajaran?

Ini jawapannya!
Set kanak2 shaklee
Dari 1 tahun keatas

Jom order utk perkembangan minda simanja kesayangan anda!

Meal Shakes Shaklee
-Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
-Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
-Rendak lemak dan rendah glisemik
-Sumber protein dan kalsium
-Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
** free gift shaker dan scoop**

OmegaGuard
~meningkatkan perkembangan IQ/minda simanja kesayangan anda

Chewable Vita-C @ 100mg
-Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
-Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
-Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
-Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
-Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

bulan mei 2014 ni ade promosi beli meal shakes
beli 6 free 1
beli 1 harga jimat!!
ade lagi 9 hari sebelum promosi habis
jgn ketinggalan ya!!

anda berminat?
Msg | whatsap : 019.9248 911
Cod : Bandar Jengka,Pahang
~ pengeposan seluruh Malaysia by Pos Laju
jemput like www.facebook.com/shakleesupplementjengka

tq




Sabtu, 17 Mei 2014

PENGEDAR SHAKLEE BANDAR JENGKA,PAHANG

Assalamualaikum
Berita baik untuk warga bandar jengka,pahang!
Juga kawasan2 yg berdekatan...

sape2 yg nak dapatkan produk2 shaklee
boleh cod di bandar jengka,pahang
msg/wassap 012.9248 911
semua produk ready stock

hubungi je no diatas utk cod barang ye
jgn malu2

yg nak daftar ahli pun boleh
cun sgt,kesihatan terjaga...
income sampingan pun boleh dpt 4,5,6 angka sebulan
jika rajin usaha!

dah dekat tu mehla join
ada sessi kelas percuma kami ajarkan
tip2 utk berjaya dalam shaklee
ok,jgn lupa call/msg/wassap Ain Ismail 019.9248 911

jemput like www.facebook.com/shakleesupplementjengka
tq