Sabtu, 30 April 2011

jom heboh heboh kan...

ari ni ngan esok
ade jom heboh kan kat kuantan
nak gi tak nak
nak gi tak nak
nak gi la rasenye..
hehhee
jom kite heboh heboh kan jom heboh jommm...
*ntah pape je kan ayat nih,mereng ngeh3


tungguuuuuu...

air merah kenduri..

heh
tajuk air merah kenduri
apsal tempek gambo daun pandan lak
meh nak cite
aku suke ngat ngan air merah kenduri @air sirap la kan
dulu mase aku kecik bile gi kenduri
aku mesti minum air nih banyak2 hahah
rase serbat die memang best dan lain dari yg lain

tapi zaman dah moden kan
kalau gi kenduri sekarang dah ade macam2 air dah
selalu ade air oren,sunquick bla bla bla
kalau ade air merah pun rase die dah lain
tak same mcm air merah zaman dedulu...

jadik sekarang nih
time meroyan nak minum air merah kenduri tu datang
aku pun rebus air pandan ngan pati rose merah
kengkonon wat air gula la kan..
nak minum nanti senang jek nak bancuh
tapi serious cakap
memang tak same weh ngan aura air merah kenduri
uwaaaaa rindu seyhhhhhhh
rumah sape kenduri minggu ni aku nak gi
wat air merah plisssssss
gambo recycle..bestnyerr air merah..
moh minum
bepeloh peloh lagi tu air nih
musim panas nih segelen air pun aku boleh abiskan
maklumler ade kebakaran dalam perut ngeh3.bai

Jumaat, 29 April 2011

jom tengok video kelakar..har har har

jom layankan video kelakar neh.
mehhhh

video

lawak kan..sadis pun ye jugok uhuk2
apepun yg penting kite enjoyyyy

mee bandung yg mabelessss..

sambungan dari entry sebelum nih
wahhh siap ade sambungan lagik kan

pas mak aku kol tuh
aku pun kuarla nak gi carik paper
haruslah kan sebab nak bace jugak
pasal 3 perompak mati ditembak polis tuh
angkut ilyasharis dalam kete
(ilyas tak sekolah sebab demam selsema)
singgah beli paper jap
masuk jek kete semule
ilyas dok ngadu lapar
laaaaa tadi kan dah sarap
siap makan nasi lemak dan ketiaw lagik
package ekstra siap dapat ubat demam,selsema dan batuk
kemaen susah nak makan ubat wehhhhh

ilyas ajak makan kat sweet apple cafe
wahhh ko ilyas nak makan kat sini yek
kite bungkus je la kat kedai mane2 makan kat rmh nak tak
taknak la mama.ilyas nak makan kat apple jugak
tak padan ngan demam ek,demand tinggi tak hengattt

sampai jek kat sweet apple cafe
pelikla plak bakpe tak ramai org
ohwww patutl ilyas lapar
dah nak masuk semayang jumaat
patut ler oghang tak ramai heh
kuar kete lorrrrrrr
sweet apple cafe tutup la plak.
sian ilyas muncung jek
jom ilyas kite bungkus mee bandung nak tak
nakkkkkkkk
panas2 nih makan nasi pun i tak lalu
minum air jek dah kenyang tol tak
ni boleh wat modal kuruskan badan nih hahahha
aku bungkus mee bandung satu,milo ais satuuuu
dah siap jom calllooooooo betyyyy
moh kite kuar jimba2 mohhhh
tutup la pulokkk cafe apple ijoo nih,haris makan gule2
mulut macam pakai bincu kan hahahhhaa
bungkus mee bandung jeh utk lunch
memang mabeles gilaks rase die..perghhhh

lunch kongsi dgn ilyas..tu pun tak abis dok minum milo ais jekk



sian my haris lil prince..nantukkkk
budak nih sampai2 rumah jek
terus dia bantai tido atas sofa
gamaknye ngantuk bangat
penangan ubat demam,batuk dan selsema tuh
tak nyempat2 dah..sian plak tengok ngan tak bebantalnye
nyenyak tetapppppppp

**ari tu aku ade wat entry pasal haris dah buang puting dan bantal bucuk die tu kan.actually pas tau die diagnosed nephrotic syndrome aku bagi balik puting mulut tuh.sian plak aku tgk die dok mencarik mase kami warded ari tu.bantal bucuk plak aku wat kan yg baru,yg mampat isi kekabunye berbanding ngan yg lame..tinggal kain je wehhhhh.anak2 aku bantal memang kene wat ngan kain batik..sojukk gamaknye heh**


abg ilyas yg menjage adiknye..good boyyyzz
budak besau ni lak
memang tak tau penat langsung
tak tau dok diam
walaupun demam tak sihat tak gi skolah
bagi la ubat demam ke
batuk ke,selsema ke...
die tetap ligat
putera sulung kesayangan
MOHAMAD ILYAS....syhhhhhhhhhhh hehe

jahat bangat kamu ya...

pepagi yg hening mak aku kol...
wahhh hening gitu
pagi jumaat kan,sejuk dan nyaman jerrr
ok begini perbualannye heheheh sungguh skema.
haruslah..

'tau tak pasal 3 orang perompak yg mati kene tembak tu.
tak tahu mak (kes tak tengok berita semalam hehe).
gi kuar beli paper,bace pasal peneroka jengka 18 kene rompak.
mati tak orang yg kene rompak tuh mak.
takkk,yg mati perompak tu,kan dah cakap tadi..
oooo,hehehe tak pasan...syukur alhamdulillah.
nak tau gi la beli paper..bace sendiri hahahhaha.
hahahhaha wokey mak roger..bye.'


padan muke perompak2 tuh
geram hakuuu
ko takde keje lain ke haaa
sia2 je mati kat sini
wat la keje yg berfaedah sikit
carik duit halal,hantar balik ke sana
ohhh,tak gune mak syarah2 tarbiah bagai
dah mati pun kan.
maleh nak hangin2 dan cite panjang..
jom bace....cekidauttt yo

 

3 penyamun mati ditembak polis





SHARIFUDDIN menunjukkan sebahagian daripada senjata yang dirampas daripada tiga perompak pada sidang akhbar di Maran, Pahang semalam.


MARAN – Tiga penyamun warga Indonesia yang cuba menyerang polis dengan parang selepas dikejar sejauh empat kilometer berhampiran Felda Jengka 18 di sini semalam mati ditembak.
Dalam kejadian pukul 3.40 pagi itu, ketiga-tiga lelaki yang menaiki kereta curi Perodua Viva mati di tempat kejadian.
Sejam sebelum itu, tiga suspek yang berusia 20 hingga 40-an menyamun sebuah rumah milik pembekal baja di kawasan itu.
Mangsa yang berusia 58 tahun diikat dengan wayar ampaian manakala mata ditutup dengan tuala.
Ketua Polis Pahang, Datuk Sharifuddin Ab. Ghani berkata, sebelum kejadian itu, polis yang menjalankan rondaan bertembung dengan sebuah kereta Viva menggunakan nombor pendaftaran palsu dalam keadaan mencurigakan.
“Anggota polis telah mengarahkan suspek supaya berhenti tetapi pemandu kereta itu terus memecut menghala ke arah Felda Jengka 18.
“Kita terpaksa mengejar suspek sejauh empat kilometer sebelum kereta yang dipandu penjenayah itu hilang kawalan dan merempuh pokok kelapa sawit,” kata beliau pada sidang akhbar di sini semalam.
Menurut Sharifuddin, anggota polis kemudian menghampiri kereta Viva itu dan memperkenalkan diri tetapi tiga penjenayah dalam kereta itu bertindak kasar dan menyerang anggotanya dengan parang.
Ekoran itu, polis terpaksa melepaskan beberapa das tembakan menyebabkan ketiga-tiga suspek mati ditempat di kejadian.
Polis percaya tiga suspek itu aktif melakukan samun bersenjata di sekitar Jengka dan terlibat dalam dua kes rompakan di Kuantan.

kredit : kosmo.com.my


p/s:berbuat baik dibalas baik..wahhh siap ade pesanan lagik kan
Daaaaaaaaaa

gi perancis gitu..

Assalamualaikum
wahhhh gi perancis ke mak hayam
idok le mane nak charikk bajet nak kesane hahaha

sebenonye  ari ni kite bersiaran dari bukit tinggi,pahang
ecehhhh sebenonye dah lame dah gi cume tak ditulis2 lagi
ni mai nak tulis nih best gi sini aman damai tenang sejuk
dan ala2 macam kat luar negara gitu heh

memule tanye harga hotel colmar tropicale
mak aiii bise terkeluar kepala lentuhutku hahahhaa
pastuh kami stay kat berjaya hills golf n country 
tempat ni pun ok murah pun murah
bilik pun ok,breakfast pun bestttt
duit pun boleh save wat belanja tuk next holiday
kami jalan2 kat colmar tropicale street ni jeh
tak tau ape name specifik tempat nih tapi best la
sebab kiri kanan ade macam2 restoren,kedai jual cenderamata
tempat main2 mcm funfair tuh dan tak lupe stage tuk org menari

mase aku gi tu ade penari rusia tgh menari
kemaen lagi seksi yek,bile ko gelek je
aduhhh aku plak yg segan makk aiii
tebuntang mate org2 yg dok kat kusi tuh tengok
bukan kate org laennn
ilyas kemaen ko yek sampai tak nak balik
nak tgk org menari katenye
balikkkkkkkk
aku jerit sambil jegil2 mate hahaha
ko kecik lagi weh
kalau nak sgt tengok tunggu besar ko mai la sini balik
tu pun kalau ade penari  rusia ni lagi wakakakkakakkaka
ok gambo2 korang dipersilakan kuar..nowww
sibuk 2 badik nih ajak main game kat sini
tak dapat die ngaco lak adiknye
marah bile aku snap gambo,muke tepakse
malam ni kite maen k..skrg no..hehehe

sibuk la sgt nak maen kat sini plakkkk

nak gi mane tu cayang..
hahahha no komen
abg berani adik takutttt
macam gini pun boleh ekkk
malam tuh aku bagi depe maen..suke ngattt

time to callo wajib begambo dulu heh
 nak lebih detail meh klik sini  www.cuti.com.my/Sub/Pahang/guide_bktinggi.htm
heppy holiday
babai,tata,adios,sayonara....

Selasa, 26 April 2011

sempoi punye lunch...lalalalaaa

gembira nampak
hahahha takdelah
saje je mau ber lalallalalala
ari ni lunch gue masak sendiri
ater dah bosan beli lauk bungkus jer
sampai nak lalu kat tekak pun sekat2 dah
jom melantak air tangan sendiri lak ahaksss
lauk utama pelaling pecah liur..hahhaha pedas gilos tumbuk cili api segenggam.
tapi mak suke sangat u,baru terase umphhhhh
kangkung tumis,tumbuk bawang kecik,bawang putih,cili api dan ikan bilis..
campak sume ngan kangkung sekali,buh garam sikit siapppppp

sotong goreng,lauk untuk ilyasharis sebab sume lauk pedas kan.yg nih
je ilyasharis leh makan.sotong yg tak berpotong tuh mak punye..
 opkos sebab ade telur putih2 tu..i looikeeeee
cite pasal sayur kangkung nih
tingat mase jaman2 remaja gitu
baru tingkatan tak silap aku
tingkatan bape tak ingat doh aku heh

akak aku suh aku tumis kangkung
aku kan tak penah masak lg mase tuh
wat 2 trip masak kangkung ko hahahhhaa
sebab tak tau lak boleh buh semua dan jadik layu kan
ape ke biul sangat mase tuh wehhhh
sampai sekarang memang tak leh lupe
asal nak buh kangkung je dalam kuali
sokmo tingat pasal kangkung 2 trip tuh wakakakakakkaka
ape2 pun learn from mistake kan..wahhhhhh~~~

jumpe lagi....:)

Isnin, 25 April 2011

PULAU TIOMAN MEMANGGILKU~~~

cantik dan indah kan pemandangan kat sini wahh ayat
yo yo ooo je kan tajuk
cite pasal pulau tioman la pullok ye..
pulau nih memanggil manggil kami untuk kesane
wahhh takde la saje merepek jek
saje gi jenjalan dan tengok tempat orang
kan kate jauh berjalan luas pengalaman
malu bertanye pulak nanti sesat jalan.. *haha tetibe takde kene mengena

best sangat gi sini
dari tanjung gemuk naik feri
dalam 2 jam sampai pulau tioman
kami stay kat kampung tekek
hotel coral reef,harga pun ok
bilik pun ok,siap ade breakfast lagik
kampung tekek ni dah maju skit dr kampung2 lain
kat sini banyak gak hotel2,kedai makan dan kedai runcit
banyak kampung kat sini depe cakap
aku tak ingat name kampung lain
sebab kami sempat gi kampung juara je
kat sini kami sewa moto
moto yamaha kaler merah lagi u
best gilaks merempit same anak2 wewittt~~

mase gi jenjalan kampung juara tu
kami letak moto pastuh jalan kaki naik bukit
dalam 15 minit sampai kampung juara
kampung tekek ni ala2 besambung ngan kampung juara
tapi penat  gak bawak ilyasharis nih mendaki
kampung juara ni best sangat tenang jek hokeyy
lame gak lepak kat kampung juara ni
pasnih klu gi lagi
nak stay kat kampung juara lak ahaksss
ye ye je kan nak gi lagi
gi sekali udah,carik pulau lain plak ok
jom layankan gambo..
nak info pasal pulau tioman
sile klik sini http://ms.wikipedia.org/wiki/Pulau_Tioman

suke sgt ilyasharis..pagi petang siang malam nak kuar
manjang nak main pasir katenye

mcm pelancong sesat dah aku nengok
aku tak bagi mandi sebab adik selsema
tapi main pasir tetappppp
besar betol ini burung
tempat tengok ikan atas pelampung..tempat
snorkeling gak hehehehhe
budak takde mood,pagi2 sudah kukejut utk jenjalan
sebab jap lagi mau berangkat sudahhh
tunggu feri datang..time to callo betty hahhaha...
bye pulau tioman,bye semua....
**tak banyak sangat gambo mase gi sini.ntah kenape aku mcm tak eksaited sangat nak amik gambo.teruja kot sebab mase gi pulau pangkor dulu tak bawak ilyasharis.kali nih bawak anak2 rase best sangat dok layan diorang sampai lupe nak snap2 klik2 gambo.mase tu aura potogerafer takdak mari..hahahha perasan.~~BABAI

Rest N GO..thanks gintell

heheheh
selalu ngat gi kuantan
yelakan macam2 hal dan kerojenye bagai
patutnye 2 jam lebih baru sampai
sokmo ngat gi rase cam 20 minit jek udah sampai

sile jangan pecaye ok
bedaah  je tuhhhh
kematu gak vontot dok dalam kete heh
nunggu nak sampai mcm2 hal
anak lapar la..
anak nak berak la..
anak nak kencing la...
alahaiii anak je kerrrr
makbapak pun same gak kan..hahahha

Jalan2 kuantan selalu gi east cost mall
kali ni gi megamall lak lame tak gi sini
semenjak ade east cost mall nih
aku rase megamall dah macam tak meriah sangat
tak ramai org sangat dan banyak dah lot2 kedai yg tutup
tapi biaselah manusia kan
tibe2 aura mau ke tempat yg tak ramai ngat org datang
jadi moh le kite ke megamall beli ape yg patut
jalan2 window soping enjoyyyy wuhuuuu


marah benor aku snap gambonye..fire2 katenye,tak takut pung..

lengang jek kan..ilyas siap bersenang hati je larik sane larik sini



dok pujuk rayu aku..jgn harap ok awok dah beso..



cumel jek belon2 gantung nih..


geram aku tengok.ilyasharis pun suke tengok siap nak lagi
belon2 nih..gone aku nak capai weh tinggi bebenor..

best ngat melentok atas ni wehhhh,macam nak tetido gitu
budak penyebok ni aku bagi singgit je..marah ngat die dapat urut
kejap je katenye hahahhahaha

lagi satu my pebret kalau nampak gintell rest n go 
mesti singgah buh 5 hengget dapat urut 15 minit jadila kan
mak tak mampu nak gi spa2 bagai nih wahhhhh
syok jugak dapat urut lega urat2 belakang yg dah tebelit belit tuh
gambo aku ade ilyas snap tgh dok meralit atas kusi tuh
tapi buruk beno pakai baju kurung tebongkang jek aku
ye lakan sebab kene masuk kaki kat acuan kepit die tuh
wallllahh acuan tuhhhh
so nampak macam tebongkang kangkang gitu kan hahhaha
aku pun tak sanggup nak nengoknye oiiiii
pas puas jenjalan zasss kami balik hotel.. tidoooo
nanti2 kalau rajin aku cite 1 dr pebret hotel yg aku suke kat kuantan nih
citiview hotel.. pendek kate sesuai sangatla tuk kami anak beranak
bye..



GAMBANG WATERPARK..besttt woooooo

sibuk ape tak taula 2 badik nih..
Mase ilyas tadika 5 tahun sokmo monteng
jenjalan gi waterpark gambang
sekarang tidak lagi sebab ilyas dah tadika 6 tahun..
jadik tak dapat gi sini sokmo dah
ye ke weh,bukan selalu gak ke gi sekarang
wallaweyy iyo lahhhh
sekarang pun gi jugak hahahha
kalau tetibe aura nak mandi kat sini tu datang
pas amik ilyas balik skolah kul 12pm tuh
zasss angkut bebudak gi sini
tapi in case bukan weekend
tak dapat la nak tido kat bandar kuantan
kene terus balik sebab tak mo la ilyas monteng kan
tak mo tak mo hahhaha
dr rumah aku kejap je sampai
dalam 2 jam sampai dah
mandi2 makan2 segala bagai kul 6 waterpark nih dah tutup
gerak balik dalam kul 9pm dah boleh sampai rumahku surgaku..
ilyas ok jek,sampai rumah tido
esok maintain jek die sekolah macam biase..

tempat ni memang ilyasharis suke bangat deh
terutama coco beach die,tempat yg ala2 ombak buatan gitu
bukan anak jek suke mak die pun 2x5 gak heh
tempat yg ade mulut ikan besau pun ok gak
ala2 taman menan la jugak boleh naik2 pusing2 turun naik gelongsor.
Air hujan sentiase je turun i loikeeee
time mulut ikan nih tumpahkan air wah aku la yg paling selak ngat
siap tunggu lagi kat bawah tu ko muahahaaha
pastu masuk penguin terowong lak
ntah ape namenye tak ingat lak aku
pun best gak golap jek..
ala2 dalam ais pun ade gak sejuk je..
ombak die pun lambung2 pelampung weh
best gile mengedik gedik jek pelambung tuh
bawak kami anak beranak keliling terusan..
wah,terusan la sangat kan.
tapi ilyas takut ngat kat terowong nih
sebab gelap ade hantu katenye
padahal terowong kan mestila ade geme2 sikit
bunyi hantu tu aku yg jerit2 ngilai2 dalam tu
saje kasi gempak kat anak2,ape punye mak la kan

cite pasal hantu ni tingat mase gi funfair bawak ilyasharis
punyela takut mase masuk rumah hantu
yg naik pakai ketapi tu la kan
kuar jek antu aku gi tale ilyas kat antu sebab aku yg takut
meraung melalak nangis la ilyas hahahha
sudahnye 2 pusingan je naik
pastu turun tak nak naik dah walaupun ade sekali lagi patutnye wakakka
eh,ape aku melalut-lalut nih cite pasal hantu
bukan entry ni pasal waterpark gambang ke
amboi dapat menaip kemaen lagi laju ko ketuk keybord nih
sampai cite lari tajuk pun tak sedo hokeyyy
jom kembali ke pangkal jalan...ape2 pun jom cekidaut gambo jom
suke ngat gi sini
tgh tunggu ombak datang
time ni ilyas suke lagik begambo..2010 tak silap
dah pasan waktu ni ngape adik main air kejap je bibir dan
badan biru semacam..rupenye sakit sindrom nefrotik.
otw nak balik..terus sarung baju nih,thanks waterpark gambang...
nanti kami datang lagik ok